fredag 17 juli 2015

Snart är juli månad slut....

Snart är juli månad slut, man märker det mörknar fortare på kvällen, allra helst om det är mulet.....

Det är "Öppet hus" på hembygdsgården "Haralds" här i Horred, nästa vecka är sista veckan. Nu har jag en gång kvar i kaffeserveringen, var där i onsdags, då var det skapligt väder och lite mer kaffegäster för det gick att sitta ute.


Det är även en loppis i uthuset eller logen, vet inte riktigt vad där varit innan, bla finns där en jättestenmangel, består av jättestora stenbumlingar i en träställning, är en sevärdhet. Den fanns på en gård i Horred och flyttades hit till hembygdsgården och den fungerar, besökarna som vill får en demonstration.


Lite kort har blivit gjorda, här är ett par som skulle skickas till en 8-årig flicka.



Nej, nu får jag sätta lite fart, suger i frukosttarmen och "snabeldraken" får nog fram sedan....

Ha det så bra och ta hand om er!
Kramar, Carin






söndag 12 juli 2015

Lagom varmt.....

Nu är det lagom varmt för min del, + 18 och ingen blåst! Förra söndagen var hemsk, kvavt och + 32 i skuggan, vår hund led i värmen....dagen efter var det + 18 och hon bara låg och återhämtade sig, flera andra hundägare sa detsamma om sina vovvar!
Men tack vare värmen satte min pelargon fart och började blomma och likaså lådan med blå snöflinga och en vit pelargon i mitten. Innan var det bara regn, kraftig blåst och kyla...



Den perenna luktärten har verkligen njutit av regnet verkar det som, nu ska den till att blomma och det är första året som den har så mycket knoppar.


Igår tog vi en tur till Bua (norr om Varberg) och köpte makrillfiléer, besökte loppisen, fyndade några böcker, fick besöka sjöräddningsbåten, (den större av dem) och handlade på ICA-affären innan vi åkte hem. Vad gott med stekt makrill och färskpotatis!


Den mindre som ligger på tvären fick vi inte besöka. 
Det var "Makrill-festival" i Bua igår men vi var där så tidigt så det hade inte satt i gång.....

Ha det bra, ta hand om er!
Kram, Carin